прясна риба, от вълните до дома ви
Улови от цял свят
от Норвегия до Танзания
Уловете прясна риба
с доставка до дома
Прясна и незамразена
на вашата маса
Открийте нашия свеж асортимент
Разгледайте нашето море от риби! В текста по-долу ще разберете кои са най-подходящи за лека вечеря, рибен чипс или дори за домашно приготвено суши.
Сьомга
Суперзвездата между рибите и идолът на адвокатите на здравословното хранене. Сьомгата може да е малко по-мазна, но това е благодарение на полезните омега-3 мастни киселини. Да не говорим, че тя е пълна с В и D витамини, селен и калий. Обикновено се приготвя на тиган, а ако искате по-лек вариант, пригответе я на пара или я пъхнете във фурната в солена коричка.
Риба тон
Сочната пържола от риба тон е удоволствие за всички сетива - независимо дали я приготвяте на тиган или на скара. Тя напомня на телешко месо, обогатено с деликатно соления вкус на морето, с лек орехов аромат, но без типичния "рибен вкус". Месото е чудесно и в суров вид - препоръчваме го за домашно приготвено суши или вкусен тартар.
Пъстърва
Пъстървата е вид лъчеперка, ценена за вкуса си и богатите си хранителни качества. Среща се в чисти, хладни води и е популярна както сред риболовците, така и сред любителите на вкусната храна. Може да се пече на фурна, на скара или тиган. Подправете я с любимите си подправки и я печете до готовност.
Шаран
Шаранът е една от най-популярните сладководни риби в България, ценена за вкуса си и богатите си качества. Полезни свойства на шараните се обясняват с богатото съдържание на протеини и микроелементи. Лесно се приготвя по различни начини и е подходящ за диетично хранене.
Сом
Сомът е нискокалорична риба, богата с качествени протеини, важни за изграждането и поддържането на мускулната маса. С богатия си вкус и многобройните си ползи за здравето, сомът е чудесно допълнение към всяко меню. Отстранете кожата, преди да го приготвите. Ако си го приготвите паниран в галета, като нищо може да си помислите, че ядете пилешко, а не риба. Освен това е крехко и се готви бързо!
Лаврак
С ниско съдържание на кости и калории, но с високо съдържание на протеини. Обикновено лавракът се пече с люспите в солена коричка - топлината не влияе пряко на месото, така че всички му сокове остават. Друг класически вариант е да го мариновате в масло и да го сложите на скарата. А ако искате да го направите по-лек, задушете цялата риба на фурна в бульон с малко бяло вино.
Ципура
Идеалният избор за тези, които тепърва започват да готвят риба. Тя има минимално количество кости, отлично месо и е наистина лесна за приготвяне. Месото е по-крехко, затова най-често се пържи, пече на скара или се пече в коричка от морска сол, белтък и подправки, за да не се разпадне. Ако решите да я приготвите на пара, използвайте по-ниска температура.